Boeken en internet

Vanaf de jaren 80 zijn er verschillende boeken over teddyberen op de markt gekomen. Vaak staan er prijsindicaties in. Deze zijn niet meer actueel. Zoals ik reeds op de beginpagina schreef waren de prijzen toentertijd abnormaal hoog. Voor een beer van het merk Diem werd in de jaren 90 bijvoorbeeld 450 gulden betaald, terwijl je hem nu op Markplaats kan kopen voor een paar tientjes.

Een aantal goede Nederlandse berenboeken vertaalt uit het Engels en onmisbaar voor de beginnend verzamelaar  zijn:

  •  'De Teddyberen Encyclopedie' van Pauline Cockrill - jaar: 1993
  •  'Het Teddyberenboek'  van Maureen Stanford en Amanda O’Neill - jaar 1995 

Boeken in het Engels zijn er ook. Enkele zijn:

  • '2 nd The Teddy Bear & Friends Price Guide' van Helen Sieverling. - jaar 1985
  • '3rd The Teddy Bear & Friends Price Guide' van Helen Sieverling. - 1988

Duitse boeken:

  • ‘ Teddybaren' van Edith und Johan Koskinen - jaar 1996
  • ‘ Teddybaren ab 1904’ vam Christel und Rolf Pistorius - jaar 2010-2011

Leuke boeken om berenfoto’s te kijken zijn de boeken van Mirja de Vries. Als je voor een leuke prijs het boek “ de knuffels”  uit 1980 nog op de kop kan tikken of Teddy’s World uit 2002 is het zeker de moeite waard om ze te nemen.

Wil je veel beren verzamelen die geen geld kosten, geen ruimte in beslag nemen en toch heel oud zijn? Dat kan tegenwoordig op Pinterest. Dit is ontzettend leuk om te doen. Een account aanmaken is vrij simpel. In Pinterest kan je mappen maken waarin je plaatjes verzamelt. Met de volgende zoektermen lukt het zeker mooie beren te verzamelen: antique teddybear, old bear, oude beer, antieke beer, antique Steiff. Eenmaal het plaatje gevonden hoef je er alleen maar op te klikken en/of naar beneden te scrollen om nog meer beren te vinden. Het is net zo verlavend als echte beren verzamelen. Ik heb er zelf al een paar honderd in verschillende mappen. 

Het is echter niet alleen leuk, maar het is ook heel leerzaam. Want ook nu zie je verschillende berenmerken, leeftijden, soorten en maten en leer je ze herkennen.

Kijk ook op de pagina met ‘links’ waar veel bruikbare informatie achter verscholen gaat.


Zo zielig
© oudeberen 2018 v2.0